Någonting för alla på Fuerteventura

Aktiviteter
'Jirafas en Oasis Park de Fuerteventura' - Fuerteventura
'Jirafas en Oasis Park de Fuerteventura' - Attribution: JUAN RAMON RODRIGUEZ SOSA

När du inte orkar med stranden längre och har fått nog av poolen finns det tonvis med andra aktiviteter på ön som passar så gott som alla. En del aktiviteter har specifikt med havet att göra, som exempelvis segling eller dykning, men man kan också göra en mängd andra roliga, billiga saker.

Celia Cruz är en båt med glasgolv som avreser från Corralejo (norra änden av ön) och korsar vattnet till ön Lobos. Genom att titta på vattenlivet genom de 16 fönstren under vattenlinjen kan man få några riktigt bra, minnesvärda semesterbilder. Vid ankomsten dit finns det möjlighet att åka vattenskoter och göra andra vattensporter, samt att äta lunch som tillagas på båten. Båten kommer tillbaka till hamnen innan 16:30. Det finns inte mycket skugga på Lobos, så se till att skydda dig mot solen.

En annan utflykt till Lobos är Tour de Caminata, en vandringsfärd som tar 3,5 timmar. Du får se vulkaner på nära håll och beundra den fantastiska utsikten över Fuerteventura, plus en chans att ta några riktigt fina bilder. Vulkanens topp ligger på en höjd av 124 meter och är en fantastisk plats att se sig omkring på. Man kan till och med kolla ner i kratern eller ta sig en titt på den enda fyren på ön. Efter en skön picknick i skuggan tar guiderna dig lugnt och säkert tillbaka till ön, efter en dag av mycket nöje och många nya kunskaper om djur- och växtlivet.

Baku vattenpark är ett utmärkt ställe att gå ner i varv på och njuta av det simpla nöjet att ta det lugnt i skuggan medan ungarna åker upp och ner för rutschkanorna hela dagen. Det finns också plaskdammar, vågbassänger och babyområden som är perfekta för en stor familj. Det finns mycket matförsäljning och du kommer garanterat att lämna vattenparken med härliga minnen och en längtan efter att åka tillbaka.

Baku Water Park
'Baku Water Park' - Attribution: Andy Mitchell

För de som är lite mer äventyrliga eller helt enkelt ungdomligare finns det spår för fyrhjulingar och sandloppor som täcker en stor del av sanddynerna väster om Corralejo. Allt som krävs är ett körkort och en äventyrsanda. Med över 60 km spår som väntar på dig är det här ett utmärkt sätt att släppa loss på och verkligen utforska ön. Glöm inte att ta med dig något litet att äta eftersom mat inte är inkluderat. Du kommer även att kunna hoppa av och ta ett dopp i en av lagunerna vid Cotillo. Ett bombsäkert sätt att utforska och verkligen ha roligt på din semester.

Sand dunes - Corralejo
'Sand dunes - Corralejo' - Attribution: Nick Hubbard

Oasis Safari Park är en djurpark och du kan verkligen ha kul där när du lär dig om och träffar de många djuren som kallar Fuerteventura sitt hem. Du kommer att vara väldigt nära giraffer, elefanter och till och med få hålla i några jättesöta lemurer. Det finns också kamelsafari som startar i djurparken och går runt i det omgivande området. Ett stort urval av fåglar och rovfåglar finns i djurparken samt en föreställning tillägnad dem. Många djur från den afrikanska kontinenten lever här, exempelvis kudun, impalor, apor, kameler och till och med flodhästar! Du kommer att lämna djurparken efter att ha haft en fantastisk dag och barnen kommer att tacka dig om och om igen för de härliga minnena och den underbara upplevelsen.

För sportfiskaren inom dig finns det även dagslånga fiskeutflykter som tillfredsställer alla som är intresserade av att fånga den där som kom undan. Cata 356, en 14 meter lång båt, har en mycket erfaren och hjälpsam besättning ombord såväl som många metspön, multiplikatorrullar och beten ämnade speciellt för den typen av fisk som finns här och omkring ön. Det finns många olika sorters fisk att ställa in siktet på, som tonfisk, wahoo, guldsparid, blå och vit spjutfisk och till och med bonito (som betyder 'vacker'). Om du letar efter den där perfekta 'vackra' fisken så är det här en resa som inte ens Kapten Ahab skulle kunna tacka nej till.

18-hålsgolfbanan som ligger i Caleta de Fuste, Las Playitas, är perfekt att hålla sig i form på och fortfarande njuta av den fantastiska utsikten över vågsvallen och solen. Normala golfhål och körbanor är ett par av alternativen på den här semesterorten. Dagspass finns tillgängliga för inbitna golfare och inkluderar även en trerätters lunch som tillagas i den lokala restaurangen Luigi. Obegränsat med golf gör att man verkligen kan ha roligt och jobba på den där baksvingen utan något annat att oroa sig för, förutom hur många gånger man vill spela banan!