Costa Calma, sandparadiset på Fuerteventura!

Costa Calma
'Playa Barca, Costa Calma, Fuerteventura, Canary Islands, Spain' - Fuerteventura
'Playa Barca, Costa Calma, Fuerteventura, Canary Islands, Spain' sashahaltam / Shutterstock

Costa Calma ligger på den sydöstra sidan av Fuerteventura. Det här området har många vita sandstränder och fantastiska grund. Costa Calma har flera hotell och hos en stor majoritet av dem ligger stranden bara några meter utanför dörren. I staden finns många barer och sportpubar som ligger väldigt nära bränningarna och som är ett utmärkt tillskott till det redan avslappnade tillståndet som du förmodligen redan befinner dig i. Stränderna här har fin vit sand och ligger utspridda över ett stort område. Det bästa man kan göra är att skaffa sig ett paraply för att skydda sig mot solstrålarna och njuta av skuggan i de gröna skyddsområdena som rymmer utrotningshotade arter och växter.

Området bebos av ett stort antal tyska pensionärer och du kommer att upptäcka att några av inrättningarna även ägs och drivs av gamla pensionerade par. Maten är utmärkt och människorna trevliga. Det finns många fiskrestauranger och större delen av fisken på menyn är fångad samma dag. På de flesta barer och matställen kan de engelska och du kommer garanterat att ha trevligt.

Havet är ett utmärkt ställe för att låta all stress rinna av en, men om man har fått tillräckligt med salt för dagen finns det andra saker att göra. Att köra till Oasis park/djurpark tar bara åtta minuter rakt norrut. Det är en fantastisk utomhusaktivitet att titta på alla olika sorters stora och små djur. Värmen på den här ön är stark, så om du är utomhus hela dagen som i djurparken är det en bra idé att ta med sig en massa vatten. Att se hela parken på en dag är en utmaning, men det kan göras. Det finns bussar som regelbundet kör till djurparken från många av hotellen i staden och man kan dessutom pendla från de större hotellen. Jag fick klappa en giraff och kolla vilken fin bild jag fick! På djurparken finns de sötaste små lemurerna som kommer rakt fram till en och elefanter som är så nära att man kan känna deras andedräkt; en riktig fullträff för ett oförglömligt semesterminne.

Guepardos en Oasis Park Fuerteventura
'Guepardos en Oasis Park Fuerteventura' - Attribution: JUAN RAMON RODRIGUEZ SOSA

Dessutom finns det otaliga platser där man kan hyra en vattenskoter eller åka på snorkling- och fiskeutflykter till de allra bästa platserna. Det finns även surf- och seglingslektioner. Se till att hålla ett öga på vinden eftersom man kan få lätta skador av sanden som den för med sig. Väldigt nära Costa Calma ligger Sotavento-stranden. Den 50 kilometer långa kustlinjen är värd åt CPU:s vindsurfingsmästerskap mellan juli och augusti. Staden är livligare under den här tiden.

Sotavento Beach
'Sotavento Beach' - Attribution: Alistair Young

Det här området av Fuerteventura är en riktig pärla och bör uppsökas; det är ett fantastiskt resemål och bör övervägas som ett avslut på resan, med förvissning om att du kommer tillbaka nästa år såklart. Vattnet är klart och solen skiner, så vad väntar du på?
Hotell och lägenheter Hotell i Costa Calma Costa Calma