Laguner i överflöd i Cotillo - Fuerteventura

Cotillo
'Beach near El Cotillo, Canary Island Fuerteventura, Spain' - Fuerteventura
'Beach near El Cotillo, Canary Island Fuerteventura, Spain' Philip Lange / Shutterstock

Om du letar efter ett av avkopplande ställe där du kan gräva ner tårna i sanden är Cotillo stället för dig. Det här lagunområdet ligger på nordvästra sidan av ön. De fina lagunerna skapade av kustlinjen är ett utmärkt sätt att njuta av det marina livet och kristallklara vattnet på. Snorklingen här är fantastisk och verkligen rolig för ungarna. Det finns flera små pooler och laguner och är det perfekta stället för dem att plaska runt på. På vissa ställen simmar små fiskar runt i vattnet som bara är cirka 30 cm djupt i hela lagunen.

Vinden här är ibland en besvikelse och det blir lite blåsigt då och då, men vem bryr sig när omgivningen är så fin? De många lagunerna och pölarna som ligger överallt vid kusten är där för att användas. En 1 kvadratmeter stor ö omgiven av blågrönt, knädjupt vatten är ens smartaste val. Om man känner sig lite uttorkad är det bara att rulla ner i vattnet. Det finns ett par hotell som har laguner bara tio meter utanför bakdörren.

Det finns andra områden i Cotillo, söder om lagunerna, där vattnet är besvärligt och har ganska starka undervattensströmmar. I de områdena kan man se vågor slå mot stora klippor och därifrån ska man hålla sig undan. Om du är på ön för att surfa är det är ett utmärkt ställe att hoppa i. Vågorna längre ut är okej, men som sagt är vattnet besvärligt och borde inte provas på av amatörer. På vintern är svallvågorna som störst.

Den lilla staden bredvid stranden har ett par barer och några bra surf- och skärmflygningsaffärer. Det finns också små affärer som säljer mat och glass. Fiskrestaurangerna runt staden är riktigt bra och har nyfångad fisk som specialitet på menyn.

Norr om lagunerna ligger fyren. Det är ett bra ställe att ta ut kameran på och ta en 'jag håller en fyr mellan fingrarna'-bild. Det finns två torn att kolla på och man kan även gå in och se sig omkring. Vattnet norr om fyren är enormt och om man är snabb kan man få några riktigt bra bilder på solnedgången. Vinden här kan vara ganska stark så klä dig varmt för säkerhets skull.

Det finns ett flertal hotell här och att hitta någonstans att bo i sista minuten ska inte vara något problem. Kom kanske en dag bara. Cotillo håller på att bli ett nytt inneställe för öns romantiker och många turister kommer tillbaka åter och återigen. Stadens kända musikfestival börjar bli alltmer populär och drar till sig många besökare på grund av kvalitetsbanden som spelar där.
Hotell och lägenheter Hotell i Cotillo Cotillo