Lilla men fantastiska Caleta De Fuste på Fuerteventura

Caleta De Fuste
'Aerial overview of Caleta de Fuste, Fuerteventura, Canary islands, Spain' - Fuerteventura
'Aerial overview of Caleta de Fuste, Fuerteventura, Canary islands, Spain' anyaivanova / Shutterstock

Caleta de Fuste är en liten, turistinriktad stad som byggdes specifikt för den vanlige resenären. Det finns många trevliga platser att besöka, bland annat ligger två golfbanor här. Oavsett om du vill köra en hel 18-hålsrunda eller bara slå några bollar är det här ett utmärkt ställe att besöka. Det finns två små stränder som är perfekta för barn, den ena inne i den naturliga havsviken och den andra bredvid shoppingområdet. Båda har en stor vågbrytare, så det finns inte mycket vågor.

Den ena stranden ligger vid Atlantico-gallerian, där man enkelt kan skaffa alla nödvändiga saker för en lång, varm dag vid stranden. Inuti gallerian finns det många affärer och till och med en spelhall med bowling, samt en biograf. Det här området ligger på ett kort gångavstånd från stadens centrum, men inte så långt att man behöver ett fordon. Det finns också bussar här och de kör överallt på ön. Stranden i staden är bildad av den naturliga havsviken och ser ut som en hästsko. Det finns både en surf- och dykskola i det här vackra området, där man även kan leta efter skatter på stranden eller bara titta på det marina livet. Det här är dessutom ett marint skyddsområde, så du kan simma med fiskarna och uppleva hur de kommer ända fram till dig. Man kan också åka på en utflykt med en båt med glasgolv som tar med en ut på sjön för att ta fantastiska bilder på spännande fiskar och undervattensdjur.

Caleta de Fuste är en bra plats att ta med sig barnen till eftersom nattlivet inte är särskilt stort. Om man vill ha det är det dock bara att leta efter det. Hela staden är promenadvänlig och det finns många sportpubar och ställen med hederlig engelsk pubmat. Om du är ute efter en skön, avkopplande semester är Caleta de Fuste ett perfekt resemål!

Caleta de Fuste är en bra plats att bringa barnen till då det inte finns ett enormt nattliv här, men om du vill ha det så är det bara att leta efter det. Hela staden är ett promenadvänligt område och du kommer att hitta många sportbarer och goda gamla pubhak vid de flesta av platserna. Om du letar efter en trevlig och avslappnad semester så är Caleta de Fuste en jättebra destination!
Hotell och lägenheter Hotell i Caleta De Fuste Caleta De Fuste