Morro del Jable - längst ut på Fuerteventura

Morro del Jable
'Beach of Morro Jable, Canary Island Fuerteventura, Spain' - Fuerteventura
'Beach of Morro Jable, Canary Island Fuerteventura, Spain' Philip Lange / Shutterstock

Morro Jable ligger längst ut på Fuerteventuras sydspets och att leta sig fram dit ner kan börja redan på flygplatsen. Det finns en offentlig buss som åker i den riktningen, men också många pendelbussar som kan ta dig till ditt mål. Morro Jable är en av de bästa kombinationerna av strand och hotell. Sanden är extremt vit och området som leder ner till stranden är bergigt. Som om Lawrence av Arabien möter Point Break! Det förtjusande området runt staden har många olika hotell och barer samt en mängd restauranger som serverar nyfångad fisk och allt annat som har med havet att göra.

Det finns en massa olika slags människor som kommer tillbaka hit år efter år, av vilka en stor majoritet är tyskar som har valt södra Fuerteventura som sitt permanenta långtidsboende. Morra Jable var fram tills nyligen en naturpark, då ett lagstiftande beslut nedgraderade parkens status på grund av ekonomiskt intresse i området.

Gångstråket nära kusten är perfekt för en stilla promenad eller som huvudväg för att komma till stranden. Stråket delar sig i två delar, varav den ena leder till fyren, och fungerar därmed som en avdelare mellan turiststränderna och de privata stränderna. Kanske som av en slump är den här avdelaren ett utmärkt sätt att träffa folk som man vet är på semester. Det finns många fiskefartyg och ett par anordnar fisketurer som är enkla att hitta och nästan garanterar åtminstone en solbränna.

Harbor in Morro del Jable
'Harbor in Morro del Jable' - Attribution: Ina Widegren

Stränderna här är fantastiska och huvudstranden sträcker sig nästan 4 kilometer. Det är ett måste att ha lite vatten och proviant med sig om man planerar att gå längs hela stranden och tillbaka. Det här är en ökenö och den svala luften är bedräglig, eftersom det känns som att solen bara är någon meter ovanför en. Katamaranturer sker regelbundet. En bra sak att komma ihåg är att det finns nudist- och naturistområden här och för att undvika dem kan man kolla på fyren som har havet bakom sig. Allt till vänster om den är för nakenbadare och allt till höger är, mestadels, för folk med hederliga gamla badbyxor. Det är inget tvång precis, men lika barn leker ju bäst. Stränderna är verkligen vackra och många turister har kallat Morro Jable för 'himlen på jorden', även jag.

Det finns alltför många otroliga stränder för att nämna dem alla, men man är nästan 100 % garanterad att hitta den perfekta platsen för sig själv och sin familj. Vattnet här är lugnt och det finns flera bra grund där ungarna kan leka, jaga fiskar och samla snäckor. Sanden är perfekt för de mest fantastiska slott och de andra närliggande stränderna ligger bara några minuter bort med bil. Det är också möjligt att hyra en bil eller cykel, men se till att ta med dig lite vatten eller semestersaft (öl). Det finns många sätt att ha roligt på i Morro Jable, det är bara en fråga om att lista ut vad det allra bästa är!
Hotell och lägenheter Hotell i Morro del Jable Morro del Jable