Skaka loss - Nattliv på Fuerteventura

Nattliv
'Town Morro Jable at night. Canary Island Fuerteventura, Spain' - Fuerteventura
'Town Morro Jable at night. Canary Island Fuerteventura, Spain' Philip Lange / Shutterstock

Nattlivet på Fuerteventura är ganska utspritt, men om du vet var du ska leta kan du få en fantastisk utekväll och kanske till och med se solen gå upp över stranden.

Corralejo är ett av de bästa områdena för att gå ut och dansa. I stadens centrum finns det många olika ställen att verkligen släppa loss på. Flicks kareokebar har ett brett urval av musik och är ett perfekt ställe att träffa folk på och njuta av de sköna tonerna från The Final Countdown eller någon Rick Astley-låt. Där finns också The Rock Island Bar, en lokal klubb som har haft livemusik längst i Corralejo. Casper's Lounge är känt för sina utsökta cocktails, och med över 40 belgiska ölsorter är det ett bergsäkert ställe att ha riktigt kul på.

Längre ner på ön ligger Caleta de Fuste. Den här lilla turiststaden har för få ställen för att det verkligen ska bli liv och rörelse, men på de som finns är det alltid trevligt och det finns många människor att prata med. Hemingway's har olika teman varje kväll och alla dj:s spelar väldigt bra musik som garanterat håller besökarna igång hela natten. Där finns även Aloha Gardens, en utomhusbar på stranden, med en scen som nästan alltid är full av musiker och dansare. Kanske du vill komma den kvällen då den otroliga saxofonspelaren spelar för fullt. Det finns också kvällar då äkta flamencomusik spelas och alla dansar loss. Den här baren har några riktigt goda cocktails och också oslagbara egna drinkar. Senare på kvällen pumpar alltid en DJ ut populära låtar som du definitivt har hört innan och kanske även dansat till. Bara en bit ner på gatan hittar man Sugar, en lokal DJ-bar på övervåningen, med en trevlig terrass och en fantastisk utsikt. Priserna är väldigt bra och man kan få en bra deal när man beställer till exempel en hink öl tillsammans i grupp. Shotsen här är också billiga och att hitta den rätta cocktailen för dig kommer nog att ta ett tag eftersom menyn är så stor.

I Jandia, på den södra delen av ön, är stället att vara på definitivt Atlantica-gallerian. Det här områden har många pubar, diskon och även livemusik. Stella-diskot är perfekt att släppa loss på och dansa till solen går upp. Elektro, latino och hitlåtar kommer definitivt att höras här. Drinkarna är väldigt goda men lite dyra, dock är de värda det. Och förresten! Du är på semester... unna dig lite! Det finns också The Surf Inn: en skön bar med havskänsla, dekorerad med surfutrustning och filmer om surfning. Priserna är väldigt rimliga och du kommer garanterat att hitta den där speciella personen att festa hela kvällen med. Håll dig bara undan från Jägermeister. Det är allt jag har att säga. Det är inte bra för någon. :)